Održana kreativna radionica u sklopu projekta "Petica za dvoje - IV. faza"

27. veljače 2018. godine u sklopu provedbe projekta „Petica za dvoje – IV. faza“ u OŠ Julija Kempfa održana je kreativna radionica u kojoj su sudjelovali učenici s teškoćama te njihovi pomoćnici. Radionicu je vodila Tereza Silađi, koordinatorica projekta u OŠ Julija Kempfa, te su uz primjenu različitih tehnika izrađivane autoportreti učenika. Radeći zajedno sa svojim pomoćnicima i koordinatoricom učenici postaju svjesniji svojih mogućnosti ali i važnosti međusobnog pomaganja, dijeljenja te uvažavanja.  

View the embedded image gallery online at:
http://www.peticazadvoje.com.hr/aktualno.html#sigProIdfdd9e228e4

Emitirana nova radio emisija o projektu „Petica za dvoje – IV. faza“

Emisija o projektu "Petica za dvoje – IV. faza" emitirana je 19. prosinca 2017. godine u programu Radia Vallis Aurea. U emisiji su sudjelovali: Tereza Silađi, koordinatorica projekta u OŠ Julija Kempfa, Marina Arbanas, koordinatorica projekta u OŠ Antuna Kanižlića, Marija Pavković, koordinatorica projekta u OŠ „Dobriša Cesarić“ i voditelj projekta Dario Colle.

 Radio emisija...

Najava radio emisije o projektu

U utorak, 19. prosinca 2017. godine, u 10.30 sati u eteru Radia Vallis Aurea biti će emitirana emisija o projektu "Petica za dvoje - IV. faza"

Gradonačelnik primio pomoćnike u nastavi

Dana 4. rujna 2017. godine gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić te zamjenici gradonačelnika Mario Pilon i Ferdinand Troha u Gradskoj vijećnici primili su pomoćnike u nastavi zaposlene kroz projekt "Petica za dvoje - IV. faza". Osim gradonačelnika i zamjenika pomoćnike su pozdravili i pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege, Marko Šostar te voditelj projekta Dario Colle. Gradonačelnik je istaknuo svoje zadovoljstvo što se projekt provoditi naredne 4 godine te posebno istaknuo kako je najveća vrijednost projekta činjenica da će učenici s teškoćama u razvoju uz pomoć svojih pomoćnika u nastavi kvalitetnije i uspješnije svladati svoje školske obveze. 

Projekt „Petica za dvoje – IV. faza“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020, a njegova ukupna vrijednost je 6.342.252,00 kuna, projektom je osigurano 35 pomoćnika u nastavi za 36 učenika iz 3 osnovne škole kojima je Grad Požega osnivač a koje su ujedno i partneri u provedbi projekta. Osnovni cilje projekta je olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanja. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.peticazadvoje.com.hr/aktualno.html#sigProId00a2970e8f

Održana završna konferencija projekta "Petica za dvoje - III. faza"

Dana 12. lipnja 2017. godine održana je završna konferencija projekta „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Afirmacija ZA DVOJE – III. faza“ u prostorijama OŠ Dobriša Cesarić. Okupljenima su se prigodnim govorima obratili gradonačelnik Grada Požege, gospodin Darko Puljašić te ravnateljica OŠ Dobriša Cesarić, gospođa Zvjezdana Krip. Zahvalili su se pomoćnicima te naglasili kako odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u redovnoj nastavi ne bi bio moguć bez uključivanja pomoćnika te izrazili nadu kako će se projekt nastaviti i u sljedećoj školskoj godini. Voditelj projekta, Dario Colle predstavio je projektne aktivnosti te ostvarene rezultate projekta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt je zaposleno 33 pomoćnika u nastavi u tri OŠ te je 34 učenika tijekom školske godine 2016/17 imalo pomoć pomoćnika u nastavi tijekom svladavanja nastavnog plana i programa. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.peticazadvoje.com.hr/aktualno.html#sigProId1db95446ac